Koninklijk College Zeemanshoop

Uitreiking 1ste exemplaar 'Mooie Schepen en Banen'

Uitreiking 1ste exemplaar 'Mooie Schepen en Banen'

Op 29 augustus 2014 werd het boek 'Mooie schepen en banen', het vierde deel, in de haven van Rotterdam gepresenteerd. Een nieuw boek van Zeemanshoop lid Cees de Keijzer .

Het zwaartepunt van de havenactiviteiten ligt weliswaar niet meer in de stad Rotterdam, maar de belangstelling voor schepen die de haven aandoen, als ook de banen in die haven, is nog onverminderd.

Dat de haven nog steeds veel aantrekkingskracht heeft blijkt wel uit deel 4 van de serie Mooie Schepen en Banen in de haven van Rotterdam. De samenstellers Cees de Keijzer (schepen) en Hans Roodenburg (banen) hebben evenals bij de vorige uitgaven weer bijzondere informatie bijeen gebracht van schepen die Rotterdam aandeden en de mensen die in de haven werken. Want tenslotte vinden indirect circa 92.000 mensen hun werk in de Rotterdamse haven.

Ook in het vierde deel wordt door beiden weer ingegaan op de bijzonderheden, die schepen te vertellen hebben. Of het nu gaat over interessante zaken als afkomst of lading, uitvoering of snelheid waarmee wordt gevaren dan wel lading wordt gelost. Door de prettige educatieve wijze wordt een bijzonder beeld geschapen van de bezoekende schepen, waardoor het economische belang van Rotterdam nog eens wordt onderstreept.

De auteurs Cees de Keijzer en Hans Roodenburg zijn beiden experts en zorgden eveneens voor de samenstelling van deel 1 tot en met deel 3. Cees de Keijzer heeft voor verschillende Nederlandse en buitenlandse rederijen de wereldzeeën bevaren en werkte nadien 26 jaar voor het Havenbedrijf Rotterdam. Hans Roodenburg schrijft als journalist al veertig jaar over maritieme zaken.

De presentatie vond plaats bij het Havenbedrijf Rotterdam.

De heer Ronald Paul, CCO Infrastructuur en Maritieme Zaken bij het Havenbedrijf Rotterdam heeft het eerste exemplaar van de nieuwe educatieve uitgave van Cees de Keijzer en Hans Roodenburg in ontvangst genomen.