Koninklijk College Zeemanshoop

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking

Diploma uitreiking – prijs uitgereikt door de heer Wim Grund, bestuurslid van het Koninklijk College Zeemanshoop, op het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz’ te Terschelling

 Het was bomvol, vrijdagmiddag 22 september in het auditorium van Willem Barentsz, de zeevaartschool op Terschelling. Meer dan 200 mannen, vrouwen, docenten, ouders, oma’s en opa’s, broertjes en zusjes, vrienden en vriendinnen waren aanwezig voor de 61 afgestudeerden.

Van de afgestudeerden waren er 38 aanwezig om hun diploma in ontvangst te nemen, afgestudeerd als Marof, Ocean Technology, waaronder enkele dames. Drie heren hadden een Master Marine Technology and Innovation behaald.

De KCZ autofocus verrekijker werd uitgereikt aan Sjoerd Almoes, stuurman. Hij was als MBO’er begonnen. Deze student zat er tegen het einde van zijn laatste HBO jaar helemaal doorheen. Getwijfeld werd aan zijn slagen. Maar, Sjoerd had zich herpakt. Na een gedegen eindspurt kwam hij met een schitterend super HBO-waardig eindwerk op de proppen.

                                                                      

De KCZ Garmin GPS ging naar een tweede kanjer, Tijmen Back, machinist. Eveneens als MBO’er begonnen kreeg Tijmen in zijn HBO studiejaar te maken met persoonlijke omstandigheden die hem zeer aangrepen. Duidelijk is dat uiteindelijk het doorzettingsvermogen en de moed welke Tijmen getoond heeft hier volgens zijn docenten een vermelding en beloning verdient. Tijmen was niet aanwezig maar we hadden hem aan de telefoon. Hij was inmiddels tewerkgesteld op een tanker van Eszberger en lag in de haven van Santander.

Al met al was de diploma uitreiking een feestelijke dag, die gestroomlijnd verliep met veel plezier, lachen en applaus.

 

​(foto's Froukje Schippers)