Koninklijk College Zeemanshoop

Naar Vancouver via Breskens

Naar Vancouver via Breskens

De KNRM-reddingboot Zeemanshoop heeft in de avond van 14 mei 2013 een Canadese reddingboot naar Breskens begeleid. De reddingboot ligt, in afwachting van haar reis naar Vancouver, in de jachthaven van Breskens

 knrm_zeemanshoop_cli_03.jpg
 

De Canadian Lifeboat Institution is een kleine zusterorganisatie van de KNRM en heeft een reddingstation nabij de stad Vancouver. Onlangs heeft deze organisatie een tweedehands reddingboot overgenomen van de Engelse reddingmaatschappij. Twee Canadese vrijwilligers hebben deze boot nu opgehaald in Poole en overgevaren naar Nederland. De reddingboot zal in Vlissingen op een schip geladen worden en zo richting Vancouver gaan. Omdat de reddingboot in afwachting van transport niet in de haven van Vlissingen-Oost kan liggen, werd er hulp gevraagd aan KNRM Breskens.

In Breskens is vervolgens een plaats geregeld in de jachthaven en tevens slaapplaatsen voor de bemanning. De reddingboot zal dus aan een tweede leven beginnen in het Canadese Vancouver, maar voorlopig ligt ze nog zeker een week in de jachthaven van Breskens.

Foto’s: KNRM Breskens

 knrm_zeemanshoop_cli_01.jpg
 knrm_zeemanshoop_cli_02.jpg