Koninklijk College Zeemanshoop

KCZ Weekkalender 2014 verschenen

KCZ Weekkalender 2014 verschenen

Op initiatief van de BNRA, de maritiem-historische werkgroep binnen het College, werd de afgelopen jaren steeds een weekkalender samengesteld op basis van de omvangrijke prentbriefkaarten-collectie van Zeemanshoop-lid Chris Kleiss uit Amstelveen, met als thema 'Nederlandse schepen in buitenlandse havens'. Deze uitgave werd door veel leden en ook buitenstaanders enthousiast ontvangen. Daarom hebben de BNRA-leden opnieuw een selectie gemaakt van 54 kaarten voor een weekkalender 2014.

Evenals vorig jaar is onder elke afgebeelde ansichtkaart linksonder de naam van de haven en rechtsonder de naam van het schip (eventueel met ex-Nederlandse naam) vermeld, met tussen haakjes het bouwjaar en de bruto tonnage. Met deze publicatie komt het aantal verschenen kalenders met dit onderwerp op zeven. Evenals bij de zesde editie is een index opgenomen van alle schepen en havens die in de afgelopen edities voorbij zijn gekomen.


De kalender kan worden besteld door storting van €21,50 (€18,50 plus €3,00 handling- en portokosten) op rekening ING 589383 van het Koninklijk College Zeemanshoop, onder vermelding van 'KCZ-kalender 2014' en uw adres, postcode en woonplaats. Tijdens de kantooruren kan de kalender ook worden aangeschaft bij onze administratrice, mw. Joyce Goede. De prijs bedraagt dan €18,50.