Koninklijk College Zeemanshoop

29 juni 2018 Jaarlijkse boottocht van het College Zeemanshoop

29 juni 2018 Jaarlijkse boottocht van het College Zeemanshoop

Op vrijdag 29 juni 2018 vindt de jaarlijkse boottocht op de Smaragd 1 plaats, een boottocht door de havens van Rotterdam. "Leer de havens van Rotterdam nog beter kennen!'

Over de Rotterdamse havens valt heel veel te vertellen en te zien. Verleden jaar maakten wij een rondreisje Rotterdam – Dordrecht – Rotterdam via de Dordtse Kil en de Nieuwe Maas. Omdat er nog zoveel meer te zien is gaan wij ook dit jaar scheep aan boord van de Smaragd 1 om een boeiende vaartocht te maken door de havens van Rotterdam zoals de Rijnhaven, de Waalhaven, de Merwehaven, de Leuvehaven en nog veel meer. De bekende havengids Freerk Eggens zal ons onder het varen op zijn bijzondere vertelwijze nog beter wegwijs maken in het wel en wee van de grootste haven van ons land en van…Europa. Uiteraard gaat de crew aan boord ons - zoals gebruikelijk - verwennen met een voortreffelijke lunch en heerlijke hapjes. Op vrijdag 29 juni om 11.00 gaan de trossen los om te plm. 16.00 weer af te meren. Zowel leden als niet- leden (vrienden, bekenden of introducees) zijn van harte welkom.

 

Vast en zeker wordt het  weer een gezellige en boeiende  vaartocht  waarbij de bemanning  van de Smaragd 1 u  in de watten zal leggen.

Het schip is ook voor mensen die wat moeilijker ter been zijn goed toegankelijk. Zo is er een invalidetoilet en kunt u zich met de stoeltjes lift ook naar het bovendek begeven. Net als vorig jaar ligt het schip af gemeerd in de Rijnhaven achter het Luxor theater, bij het Wilhelminaplein, goed te bereiken met de metro richting Zuidplein of Slinge, halte Wilhelminaplein, vanaf het centraal station.

 

Programma:

10:30 uur: Inschepen van de gasten.

U wordt ontvangen met 2 x een kopje koffie of thee met appelgebak.

11:00 uur: Zodra alle gasten aan boord zijn vertrekt het schip voor een rondje richting de Botlek. 

12:30 uur: De kok opent het lunch buffet.

15:00 uur: De crew serveert een warme bittergarnituur.

16:00 uur: Het schip meert weer aan.

16:15 uur: Einde. (Het schip vertrekt uiterlijk om 16.30 uur voor de volgende rondvaart)

 

Opgave: U kunt zich opgeven via ons mailadres bij onze administratrice  Joyce Goede (  info@zeemanshoop.nl  )

Uw deelname is definitief als uw financiële bijdrage is ontvangen op de ING rekening van het College (  NL49 INGB 0000 589383  )