Koninklijk College Zeemanshoop

16 april 2013: Succesvolle lezing en Ledenvergadering

16 april 2013: Succesvolle lezing en Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering van het College werd dit jaar gehouden op dinsdag 16 april 2013. De positieve ervaring, opgedaan met het vergaderen in de middaguren, gecombineerd met een lezing, leidde opnieuw tot deze opzet. De middag begon met een interessante lezing door de heer G. Burema en de heer R. Boogaard, directeur van de KNRM, een organisatie die bij alle zeevarenden en zij die interesse in de nautische wereld hebben, wel bekend is.

Zij gaven niet alleen de huidige visie op het moderne reddingwerk weer, maar ook werd uitgebreid aandacht besteed aan een  geheel nieuw ontwerp voor een RIB (rigid-inflatable boat), die in samenwerking met o.a. Damen wordt gebouwd.

Beide heren maakten hun reputatie als boeiende sprekers waar en wisten de aandacht van de bezoekers twee uur lang vast te houden. Na afloop van de lezing was er uitgebreid tijd voor het stellen van vragen. Vervolgens bood het College de bezoekers een hapje en een drankje aan waarna de ALV begon, het officiële deel van de middag, die alleen toegankelijk was voor leden.